Az ásványvíz a legnépszerűbb exportáru Hargita megyében

Az ásványvíz volt a legfőbb exportáru az év első felében Hargita megyében. Az ásványvizet a sör, a fabútorok, a faanyag és a rönkfa követte a legnépszerűbb exportcikkek listáján, derült ki a prefektusi kollégium hétfői ülésén ismertetett vámhivatali statisztikából. 

Az első félévben 1 035 exportművelet történt, és a legnépszerűbb kiviteli cikk az ásványvíz volt. Hargita megyéből Kanadába, a Moldovai Köztársaságba, az Amerikai Egyesült Államokba és a Koreai Köztársaságba is került ásványvíz. Forrás: adevarul.ro

Macedóniába sört szállítottak, bútorokat Svájcba, Izraelbe és Kanadába, tűlevelűekből származó faanyagot Szaúd-Arábiába, az Egyesült Arab Emirátusokba, Kuvaitba, Jordániába, Irakba, Ománba, rönkfát pedig Kínába exportáltak. A megyéből ugyanakkor exportáltak még varrócérnát, valamint különböző alumínium- és acélszerkezeteket, amelyeket az építőiparban használnak fel. 

2017 első felében szinte 60 millió lej értékben exportáltak árut Hargita megyéből a világ más részeire. 

Az importtevékenységgel kapcsolatos adatokat is ismertették, ezek szerint összesen több mint 96 millió lejre érkezett áru a megyébe.

A leggyakrabban élelmiszeripari csomagolóanyagok, élelmiszer-kiegészítők, varrócérna, papíráru és műanyag cikkek érkeztek Szerbiából, Kínából, Ukrajnából, Törökországból, de az Amerikai Egyesült Államokból és Indiából is vásároltak a Hargita megyei vállalkozások. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?