banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

Eddig igényelhetik a növénytermesztők a támogatást

December 31-éig adhatják le igényléseiket a növénytermesztők a teljesítményhez csatolt támogatásra a 2017-es évre vonatkozóan, jelentette be csütörtökön a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA). 

A teljesítményhez csatolt támogatásban azok a növénytermesztők részesülhetnek akik babot, zöldborsót, paradicsomot vagy uborkát termelnek feldolgozás céljával. Az üvegházakban termelő gazdák paradicsom, paprika, friss fogyasztásra szánt káposzta vagy uborka esetében kérhetik a teljesítményhez csatolt támogatást. 

A támogatás elnyeréséhez meghatározták a minimálisan megtermelt éves hektáronkénti mennyiségeket is: friss paradicsom esetében 85 tonna, friss/feldolgozandó uborka 50 tonna, friss paprika 25 tonna, friss káposzta 46 tonna. A fóliasátrakban megtermelt minimális mennyiségek: friss paradicsom 32 tonna/ha, friss/feldolgozandó uborka 30 tonna/ha, friss paprika 16 tonna, friss káposzta 22 tonna, friss padlizsán 20 tonna. 

A teljesítményhez csatolt támogatás az ipari feldolgozásra szánt gyümölcsök után is jár: szilva, alma, cseresznye, meggy, kajszibarack, amelyekből évente hektáronként 5,6 tonna szilvát, 7,8 tonna almát, 4,4 tonna cseresznyét és meggyet, 4,7 tonna kajszibarackot kell értékesíteniük a gazdáknak. 

A korai és nyári burgonyát termesztő gazdák is részesülhetnek a támogatásban, amennyiben évente legkevesebb 12,5 tonna/ha krumplit értékesítenek. 

Kapcsolódók

banner_xODnunXR_NYAR ON F300x250 px.jpg

Kimaradt?