Szeptemberre nem lesz büszke az európai autópiac

Szeptemberben két  százalékkal csökkent a forgalomba állított új személygépkocsik száma az európai autópiacon az egy évvel korábbihoz viszonyítva, különösen Németországban és Nagy-Britanniában volt nagy a visszaesés.

Az ACEA európai szakmai szövetség kedden azt közölte, hogy az Európai Unióban szeptemberben 1 millió 427 ezer 105 új személygépkocsit helyeztek üzembe, 2 százalékkal kevesebb, mint tavaly szeptemberben.

A főbb piacok közül Olaszországban 8,1 százalékos, Spanyolországban 4,6 százalékos, Franciaországban 1,1 százalékos  volt a növekedés. Nagy-Britanniában 9,3 százalékkal, Németországban 3,3 százalékkal kevesebb autót adtak el szeptemberben, mint egy évvel korábban.

Az idei első kilenc hónapban az EU-ban eladott új autók száma 11 millió 660 ezer 121 volt, ami 3,7 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az idei első nyolc hónapban eladott új autók száma Olaszországban 9 százalékkal, Spanyolországban 6,7 százalékkal, Franciaországban 3,9 százalékkal, Németországban pedig 2,2 százalékkal nőtt, Nagy-Britanniában viszont 3,9 százalékkal csökkent.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?