Nagyon fontos lépés előtt áll a Carrefour üzletlánc

Miután felvásárolta Whole Foods Market áruházláncot, a francia Carrefourra is szemet vetett az Amazon. Az amerikai cégóriás Európa felé terjeszkedne – írja francia sajtóértesülésekre hivatkozva a zf.ro.

A francia kiskereskedelmi áruházlánc részvényeinek árfolyama is látványosan növekedni kezdett a párizsi tőzsdén, miután elterjedt a híre a közelgő akvizíciónak. A Carreffour piaci értéke jelenleg 13 milliárd euró, ami eltörpül a 400 milliárd euróra becsült Amazoné mellett.

Az eddigi jobbára csak az online kereskedelemben jelenlévő cégóriás az amerikai után terjeszkedne az európai élelmiszerpiacon is, a Carrefour felvásárlása pedig kiváló lehetőséget jelentene erre, mert rendkívül kiterjed üzlethálózata van az egész kontinensen.

A Societe Generale elemzői szerint az Amazont két másik francia cégcsoport, a Casino és a Briton Morrison felvásárlása is érdekli. „Mindez azonban egyelőre csak pletyka szintjén terjed” – írja Les Echos.

Az Amazon idén júniusban jelentette be, hogy 13,7 milliárd dollárért felvásárolja az egyik legnagyobb amerikai élelmiszerláncot, a Whole Foods Marketet. 

Kapcsolódók

Kimaradt?