Készpénzben kapja fizetését, mert nem szereti a bankokat a kormányfő

Mihai Tudose miniszterelnök bevallása szerint azt kérte, hogy készpénzben kapja meg a bérét, mert nem hajlandó kezelési költséget fizetni a bankoknak. A kormányfő nem először támadja a pénzintézeteket.

Azt kérdezték a miniszterelnöktől a România TV kedd esti műsorában, miért nincsenek bankbetétjei, mire ő így válaszolt: „Nincs, amit a bankban tartanom, ez az összes pénzem. (...) Azt sem akartam, hogy számlára utalják a fizetésemet, hogy ne kelljen még akár két banit sem fizetnem a banknak, ahányszor csak használom a kártyát.”

A miniszterelnök ismét bírálta azokat a pénzintézeteket, amelyek nem vallják magukat nyereségesnek. „Ha profitra szakosodott bankokként, amelyek a mi pénzünket kezelik, azt mondják, hogy nem termelnek profitot, szerintem valami nagyon nincs rendjén velük. Vagy menedzsmentgondokkal küszködnek, vagy továbbra is hülyéknek néznek bennünket, és azt hiszik, nem látjuk, mit tművelnek. Már elnézést kérek, de ebből legyen elég” - fogalmazott Tudose.

Arra a kérdésre, hogy szerinte az állampolgároknak hol kellene tartaniuk megtakarításaikat, a kormányfő azt mondta, válasszák a „komoly” bankokat, amelyek profitot termelnek. „Vannak komoly bankok is, amelyek tisztelik Romániát, és vannak olyan bankok is, amelyek próbálnak okosabbak lenni az államnál. (...) Ha profitot termelnek, azt jelenti, hogy a mi pénzünk is biztonságban van náluk, nem?” - tette hozzá Mihai Tudose.

Kapcsolódók

Kimaradt?