Bodok szálló: volt vásárló, nincs vásárló

A sepsiszentgyörgyi önkormányzatnak nem sikerül eladnia a birtokában lévő városközponti Bodok szállót.

Bár néhány napja úgy tűnt sokadik nekifutásra kerül vásárló a sepsiszentgyörgyi romos Bodok szállodára, az eladó önkormányzat túl óvatosnak bizonyult és az egyetlen érdeklődő is visszalépett. Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat megpróbálja eladni a tulajdonában lévő kilenc emeletes hotelt, és már négy alkalommal hirdetett versenytárgyalást.

A harmadik licitre egy befektető be is nyújtotta zárt borítékos ajánlatát, azt azonban nem nyitották fel. Az önkormányzat ugyanis attól tartott, hogy nem szabályszerű, hogy csak egyetlen vállalkozótól érkezett ajánlat. Negyedik alkalommal is meghirdették a versenytárgyalást, abban bíztak, hogy ha ezúttal sem lesz második ajánlat, az ellenőrző hatóságok nem köthetnek bele, ha felnyitják az egyetlen ajánlatot tartalmazó borítékot és elkezdik a tárgyalást a befektetővel. Meglepetésükre azonban az egyetlen lehetséges vásárló is visszalépett, visszavette a garanciapénzt.

Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Tóth Birtan Csaba szerint egyelőre kérdéses a Bodok szálló sorsa, ezért az önkormányzatnak a napokban döntenie kell, miként tud előrelépni ebben az ügyben. Mint arról beszámoltunk, a sepsiszentgyörgyi tanács eredetileg egymillió eurót kért a tulajdonában lévő városközponti szállodáért és félmillió eurós garanciát, amit több szakaszban fizettek volna vissza, ahogy a befektető halad az épület felújításával és működésbe helyezésével. Az érdeklődés hiányában azonban 900 ezer euróra csökkentették a kikiáltási árat, és 300 ezer euróra mérsékelték a garanciapénzt.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat 2014-ben 745 ezer euróért vásárolta meg a városközponti szálloda épületét, az árba beleszámították a volt tulajdonos évekig ki nem fizetett ingatlanadóját is. Eddig azt várták el a jövendőbeli vásárlótól, hogy záros határidőn belül felújítsa és beindítsa a hotelt, és legkevesebb 5 évig megőrizze annak jellegét. Az önkormányzat korábban tervet is készített a Bodok szálló felújítására. Ez szerint a kilenc emeletéből kettő visszabontanának, mert így más tűzvédelmi besorolásba kerül és a költségek is csökkennek. A létesítmény négycsillagos szállóként működne és wellness központot, konferenciatermet hoznának létre benne.

Kapcsolódók

Kimaradt?