Románia mostanáig 3 milliárd eurót költött okostelefonokra

Az első okostelefon óta – amelyet az Apple dobott piacra – 3 milliárd eurót költött Románia okostelefonokra a GfK mérései szerint.

Jelenleg ott tartunk, hogy a mobiltelefonok körülbelül fele okostelefon az országban, a mágikus 50 százalékot idén lépjük át – közölte a ZF Mobilo konferencián Anca Zamfi­rescu, a GfK munkatársa

Az első évben, 2007-ben még "csak" 17 millió eurót költöttünk okostelefonokra, egy évvel később már 57 euró ment el ezekre a készülékekre. A következő években 20 és 50 százalék közötti emelkedéseket mértek, 2011-ben pedig duplájára nőttek a költések.

Az elmúlt öt évet tekintve ez azt jelenti, hogy 500 ezerről 3 millióra emelkedett a készülékek száma 2016 végére, az előrejelzések szerint 2017 végén 4,4 millió okostelefon fog működni az országban.

Ez a növekedés a mobilnet-használat és az applikációk piaca terén is érződni fog - hangzott el a konferencián. Mint korábban megírtuk, az Orange Romania bejelentette: a város régiókban már 100 százalékos lefedettséget élvez a 4G szolgáltatásuk.

Romániában egyébként a legnépszerűbb applikációk közé tartozik a Facebook, Instagram, WhatsApp és YouTube, a térkép- és navigációs programok, mint a  Google Maps, Waze, valamint a taxis appok, mint a Clever Taxi, Star Taxi és így tovább.

Kapcsolódók

Kimaradt?