Úgy fest, hogy már csak az Android és az iOS számít a mobilpiacon

A Kantar Worldpanel friss beszámolójában mintha végleg lemondanának a többiekről, és csak az Android és iOS maradna a mobilpiacon, amely ugyan nem meglepő, ám mégis jelzi egy korszak végét.

Kiemelik, hogy az iOS több régióban (így például Japánban, Spanyolországban, Kína urbanizált részein) is növekedni tudott, miközben az Android az USA-n kívül szinte mindenhol folytatta előrenyomulását. A helyzet immár teljesen egyértelmű, a két óriás kiszorította a többi versenyzőt, a BlackBerry, a Symbian, valamint a Windows Mobile már nem tudnak itt labdába rúgni.

Amennyiben az egyes telefongyártók sikert akarnak elérni, mindenképpen a két nagy valamelyikét kell támogatniuk, itt felesleges mással próbálkozni. Ezt támasztja alá, hogy a februári MWC során még a Nokia és BlackBerry márkanevet hordozó (immár külső partnerek, a HMD és a TCL révén elkészülő) új okostelefonok az Android mellett tették le voksukat, ez látszik ugyanis az egyetlen logikus választásnak.

Az öt legnagyobb európai piacon az Android 74 százalékon áll, az iOS csaknem 23 százalékot mondhat itt magáénak (hagyományosan az Egyesült Királyságban szerepelve jobban), Ázsiában pedig (kivéve Japánt) az Android jellemzően 80 százalék felett teljesít.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?