Mézzel készült csokoládépraliné - elsőként gyártanak majd ilyent Romániában

Egy nagydisznódi csokoládégyár Romániában elsőként, terápiás jelleggel, mézes csokoládépralinékat készít. A méhészeti koktélt tartalmazó pralinékat nemrégiben egy németországi kiállításon mutatták be, és már külföldön is keresik - nyilatkozta a gyár tulajdonosa, Florin Balan. 

A pralinét dél-amerikai csokoládéból és Szeben megyében termelt méhészeti termékekből készítik. A receptet a méz jótékony hatásait vizsgáló szakemberekkel közösen dolgozták ki. 

Florin Balan szerint a pralinéba kerülő jótékony hatású tölteléket Romániában már rég ismerik, az újdonság az, hogy csokoládéval együtt fogyasztható, gyerekek és felnőttek számára egyaránt ajánlatos. 

Egy praliné öt grammos, fele akkora, mint egy klasszikus praliné, és 50 százalékban tartalmaz olyan törteléket, amelyet a méhek állítanak elő.  A töltelék mézet, nyers virágport, propolisz kivonatot, méhpempőt is tartalmaz. A krémet fekete csokoládéval vonják be. 

A termelők két bonbon fogyasztását ajánlják naponta a 2 és 10 év közötti gyereke számára, 3 pralinét a tíz és 18 év közöttiek számára, a felnőttek naponta négyet is elfogyaszthatnak a terápiás jellegű csokoládéból. 

A gyártók egy kisebb koncentrátummal rendelkező pralinét is piacra szeretne dobni, kimondottan gyerekek számára. 

Cukorbetegek is fogyaszthatják a pralinét, azonban nagyobb körültekintéssel. A jótékony hatású csokoládét jelenleg a nagyszebeni Lucian Blaga egyetemen vizsgálják, a kutatás eredményeit júniusban teszik közzé. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?