Ezen a héten a parlament elé kerülhet az egységes bértábla tervezete

A teljes kormánykoalíció felvállalja az egységes bértörvény tervezetét, amelyet valószínűleg még ezen a héten elküldenek a parlament elé megvitatásra és elfogadásra - jelentette ki Sorin Grindeanu kormányfő hétfőn.

A romániai városok egyesületének közgyűlésén jelen lévő miniszterelnök azt mondta: az egységes bértörvény „különösen fontos” számukra, a kormányprogram része, és „minden román várja” ezt a jogszabályt.

„Hogy súlya legyen a parlamentben is, az összes kormánypárti parlamenti képviselő és szenátor közös kezdeményezése lesz. A kormánykoalíció tervezete lesz” - mondta Grindeanu.  A kormányfő hozzátette, a törvénytervezetet „legrövidebb időn belül, valószínűleg még ezen a héten” a parlament elé terjesztik.

Viorel Stefan pénzügyminiszter ugyanakkor vasárnap este az Antena3 hírtelevíziónak megerősítette: az új közalkalmazotti bértábla július elsejétől hatályba lép. Tájékoztatása szerint ez négy év alatt 32 milliárd lejjel terheli meg a költségvetést. A pénzügyminiszter azt még nem felbecsülni, mekkora hatása lesz a törvénynek az idei büdzsére.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?