banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Újabb fél évig maximalizálhatják az RCA árát

Újabb fél évre befagyaszthatja a kormány a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (RCA) kötvények árának felső határát. A fuvarozók szervezeteinek kéréséről kedden lesz egyeztetés a parlament pénzügyi bizottságaiban.

Az economica.net gazdasági portál beszámolója szerint a hazai szállítási cégek munkáltatói szövetségei az elmúlt hetekben három beadványt is iktattak parlamentben, mindhárom a biztosítási piaccal kapcsolatos. Egyikben azt kérték, hogy az RCA árának maximalizálása a jelenlegi moratórium májusi lejárta után, további fél évig maradjon érvényben.

Korábban megírtuk, hogy a kormány tavaly novemberben fél évre érvényes maximális árakat szabott meg az RCA-kötvényeknek, ez a határozat még két hónapig van érvényben. A biztosítási szakértők szerint a moratórium lejárta után elkerülhetetlen a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás díjának növekedése.

A parlamenti pénzügyi bizottságainak keddi együttes ülésén egyeztetnek erről a fuvarozók és a biztosítótársaságok képviselői. A piaci versenyt szabályozó törvény szerint egy ilyen jellegű ármaximálizálást a kormány legtöbb hat hónapra hagyhat jóvá, ám ha a határozatot kiváltó körülmények nem változnak, az árak befagyasztása meghosszabbítható.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?