Meghirdették az első állásokat a borszéki gyógyfürdőnél

Képesítéssel rendelkező jelentkezőket keresnek a Borszéken befejezési hajrában tartó nagykapacitású gyógyfürdőbe. A jelentkezési határidő március 31.

A borszéki polgármesteri hivatal a 2017 decemberében nyíló wellness és gyógyászati központjába előzetesen keres szakképzettséggel rendelkező személyeket – jelentette be csütörtökön a fürdőváros vezetése. Eszerint a következő szakmákban végzettek tehetik le március 31-i határidővel pályázati iratcsomóikat a város polgármesteri hivatala titkárságán: gyógytornász,  fizioterápiás asszisztens,  általános asszisztens, gyógy masszőr, fürdős, uszodamester.

A télen 700, nyáron 1000 fős kapacitású borszéki fürdőt tervek szerint 2017 decemberében nyitják meg a közönségnek, létesítmény 98 százalékos tulajdonosa a városháza, és a város részvénytársasága lesz az üzemeltetője is. A város havi közlönyének friss száma szerint Borszék önkormányzati képviselete február 10-én egyeztetett a keszthelyi Boronyák Mária gyógyászati asszisztenssel a gyógyfürdő beindításának szakmai koordinálásáról.

Az egyéni vállalkozó Magyarországon több gyógyfürdőt érintő projektben is tevékenységet tud felmutatni. Az életmód-tanácsadással is foglalkozó szakember a helyi közlemény szerint a versenyvizsgák kritériumnak összeállítója is, de egyben a gyógyfürdő beindításának szervezője is.

A Maszol levélben kereste meg a magyarországi tanácsadót, de egyelőre nem érkezett kérdéseinkre válasz. Gyógyfürdők szakmai megszervezésében jártas, portálunknak név nélkül nyilatkozó szakember becslése szerint a borszéki létesítmény kezdeti kapacitásához legalább 2 recepciósra, 2 általános asszisztensre, 5 masszőrre, 2 fizioterapeutára, , 5-5 fürdősre és uszodamesterre lenne szükség.

 Amint arról korábban tájékoztattunk, Borszék nemrég szerezte vissza a 2001-ben elvesztett, országos érdekeltségű fürdőváros besorolását. Az eredetileg 2 millió euró kormánytámogatással féli megépült, 2012-ben a további kormányfinanszírozás befagyasztásával terhelt városvezetés 2015 végén 13 millió lejes kölcsönt vett fel a beruházás befejezéséhez – a megyei visszaosztásból 600 ezer lejt utalt kis számára a Hargita megyei önkormányzat.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?