OLX

Mit vásároltunk idén az OLX-en?

A kerékpár, az iPhone 5 és 6, a Golf 4 és a BMW, illetve traktorok - ezek szerepelnek az OLX apróhirdetés oldal idei vásárlási toplistáján Romániában.

A legtöbb hirdetés az elektronikai és háztartási eszközök kategóriában jelent meg: 4,1 millió, míg az autó, motorkerékpár, csónak 2,5 millió hirdetést foglalt magában. A divat és szépség kategória 1,8 millió, az ingatlan 1,6 millió, a sport, szabadidő és művészet kategória közel egymillió hirdetést gyűjtött be az OLX-en.

Az elektronikai és háztartási eszközök kategória vitte a prímet az eladások terén is: összesen 1,4 millió terméket vásároltak meg innen. Ezek közül is a Samsung remekelt: 260 ezer okostelefonját vásárolták meg az oldalon keresztül, emellett 172 ezer iPhone-t.

Az eladott 730 ezer jármű között a lista élén a Volkswagen van 64 ezer darabbal, ezüstöt kapott az Opel 44 ezer példánnyal, BMW-ből 32 ezret adtak el, Fordból 29 ezret, Audiból 22 ezret.

400 ezer igatlan is elkelt, ebből 180 ezer kétszobás lakás volt. 292 ezer termék kelt el a sport, szabadidő és művészet kategóriában, ebből 82 ezer kerékpár.

A keresések királya azonban a traktor volt. Összesen tízmilliószor kerestek rá felhasználók erre a járműtípusra, míg a kerékpárra 4,5 millió alkalommal. Az iPhone 6 után 2 milliószor érdeklődtek, de körölbelül ennyire futott az iPhone 5 is. A BMW 1,8 millió keresést ért meg, hangfalak 1,7 milliót, a lakókocsik 1,5 milliót.

Kapcsolódók

Kimaradt?