Jelentősen nőtt az OTP romániai alapkezelője ügyfeleinek száma

Több mint 11 százalékkal nőtt az idén az OTP Asset Management Románia befektetési alapokat kezelő társaság ügyfeleinek száma - közölte szerdán az OTP Bank Románia.

Az OTP romániai befektetési alapokat kezelő társaságának aktívái 30 százalékkal, több mint 620 millió lejre emelkedtek. Az alapkezelőnek jelenleg több mint 7900 magán és jogi személy befektetője van, akik az idén főként a kötvényekbe fektették megtakarításaikat, akárcsak az előző években.

Az elmúlt tíz évben a befektetési alapok hazai piaca a befektetők számát tekintve több mint ötszörösére, 427 ezerre nőtt, az alapkezelők aktívái pedig harminckétszeresére, több mint 24 milliárd lejre nőttek.

A gyors növekedési ritmus ellenére az egy főre eső befektetési érték Romániában 445 eurónak felel meg, ami jóval elmarad a magyarországi (1807 euró), valamint a lengyelországi (1553 euró) értéktől.

Dan Popovici, az OTP Asset Management Románia ügyvezető igazgatója szerint az országban még alacsony fokú a lakosság rendszeres és hosszú távú megtakarítási hajlandósága, és reményét fejezte ki, hogy a növekedési ütem a továbbiakban is gyors marad.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?