Pályázati eligazítást tartott a MIÉRT

Interaktív pályázati eligazítást tartott a Magyar Ifjúsági Értekezlet kedden a K+ közösségi térben, Kolozsváron - tájékoztat a szervezet közleményében.

A MIÉRT idén nyerte el a Civil Információs Centrum címet, és ennek keretében szerveztek pályázati eligazítást civil és ifjúsági szervezetek számára. A pályázati tanácsokkal Parajdi Borbála pályázati szakértő látta el a jelenlevőket. 

Antal Lóránt, a MIÉRT elnöke elmondta: a Civil Információs Centrum szerepe az, hogy segítse a civil szervezeteket a rendezvényszervezésben és forrásszerzésben egyaránt. A MIÉRT is kiemelt fontossággal kezeli a konkrét, kézzelfogható segítségnyújtást, az információk valós átadását a fiatalok és civil szervezetek számára, ezért is dolgozták ki a Pályázz a jövődre kisokost Winkler Gyula RMDSZ-es európai parlamenti képviselő támogatásával. A kisokos célja, hogy egy helyen összefoglalja a belföldi és külföldi pályázati lehetőségeket egyaránt. A pályázati eligazítás célja is az volt, hogy átláthatóbbá tegye a pályázatok bürokratikus rendszerét, és hasznos információkkal lássa el az érdeklődőket. 

Az ifjúsági és civil szervezetek nagyon sok pénzügyi forrást hívnak le pályázatokból, és mivel a belföldi, külföldi és uniós pályázatok különbözőek, ezért is rendkívül hasznos, hogy a Civil Információs Centrumok ebben segítséget tudnak nyújtani. A civil szerveztek képviselői gyakorlatias kérdéseikkel tették még hasznosabbá a képzést, a pályázatok adminisztratív és elszámolási folyamatairól is bővebb információkat kaphattak.

Kapcsolódók

Kimaradt?