Két évre ítélték a kereskedelmi iparkamara volt elnökét

Megvesztegetés miatt jogerősen 2 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte pénteken a legfelső bíróság a Román Kereskedelmi és Iparkamara (CCIR) volt elnökét, Mihail Vlasovot a cégbíróságot a CCIR hatáskörébe utaló törvénytervezettel kapcsolatos ügyben. 

Alapfokon a bukaresti ítélőtábla felmentette a vádak alól Mihail Vlasovot, a legfelső bíróság azonban helyt adott az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) fellebbezésének. 

A kereskedelmi kamara volt elnöke jelenleg is börtönben ül, hiszen egy másik ügyben 5 év szabadságvesztésre ítélték 2015 júniusában befolyással való üzérkedés miatt. 

Ugyanabban a hónapban emelt vádat ellene a DNA megvesztegetés miatt. Az ügyészek szerint Vlasov több parlamenti képviselő és szenátor közbenjárását kérte annak érdekében, hogy a parlament fogadjon el egy törvénytervezetet, amely az igazságügyi minisztérium hatásköréből a kereskedelmi és iparkamara alárendeltségébe utalta volna a cégbíróságot. A vád szerint azt ígérte Mircea Grosaru volt képviselőnek, hogy a tervezet előterjesztése fejében támogatni fogja őt a CCIR mellett szervezett állandó választottbíróság egyik választottbírói tisztségének megszerzésében. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?