Orbán Viktor: jövőre 9 százalékos lesz a vállalati nyereségadó

Jövőre egyszámjegyű, 9 százalékos és arányos lesz a vállalati nyereségadó, ami egyaránt vonatkozik a kis- és középvállalatokra és a nagyvállalatokra - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesten rendezett Regionális Digitális Konferencián csütörtökön.

Hozzátette, erről a szerdai kormányülésen a nemzetgazdasági miniszter előterjesztésére és a munkaadókkal tartott korábbi egyeztetések alapján döntöttek. Elmondta, a minimálbér-emeléssel kapcsolatban azt kérte a nemzetgazdasági minisztertől, hogy "menjen el a falig", amit még a vállalkozók képesek elviselni, olyan magasra próbálja felvinni a magyar minimálbért.

Jelenleg 500 millió forintos adóalapig 10 százalékos a kulcs, felette 19 százalékos. Az Orbán Viktor által beharangozott 9 százalékos kulcs lesz a legalacsonyabb az Európai Unióban – írja a hvg.hu. A hozzávetőleg félmilliós magyar vállalati/vállalkozói körben az Opten céginformációs szolgáltató adatai szerint 1107 olyan cég működik, amelynek adózás előtti eredménye több, mint 500 millió forint.

Kapcsolódók

Kimaradt?