Erdélyi városok között indít járatokat a Blue Air légitársaság

Három nagyváros, Temesvár, Kolozsvár és Jászvásár között indít október elsejétől közvetlen járatokat a román érdekeltségű Blue Air diszkont légi társaság - közölte a Hotnews.ro hírportál pénteken.

A Blue Air egy évvel ezelőtt törte meg a Tarom nemzeti légi társaság monopóliumát a belföldi piacon, amikor beindította a Bukarest-Jászvásár járatot. Azóta a Romániában piacvezető Wizz Air is indított belföldi járatot a főváros és Kolozsvár között, a Ryanair pedig Bukarest-Temesvár útvonalon teremtett konkurenciát a Taromnak és azoknak a nyugati légi társaságoknak, amelyek temesvári megállóval közlekedtetnek Bukarestbe bizonyos járatokat.

Szombattól, fél évszázad óta először lesz közvetlen légi kapcsolat a Bánság, Erdély és Moldva régióközpontja között. A Blue Air egy Boeing 737-es gépet állít be erre az útvonalra, amely naponta repül a Temesvár-Kolozsvár-Jászvásár háromszögű útvonalon, háromszor egyik, négyszer pedig ellenkező irányban. A jegyárak 99 lejtől indulnak.

A romániai légi közlekedési piacot a diszkont légitársaságok uralják: a Wizz Air tavaly 4,5 millió utast szállított, ami 35 százalékos piaci részesedést jelent. Második helyen a Tarom állami légitársaság áll 2,4 millió utassal, a Blue Air diszkont légitársaság volt a harmadik, 2 millió utassal.

Kapcsolódók

Kimaradt?