Borboly Csaba: veszélybe kerültek a fontosabb Hargita megyei beruházások

Leállítja a pénzösszegek folyósítását azokra a korszerűsítésekre a fejlesztési minisztérium, amelyek költségei meghaladják a büdzsében jóváhagyott keretet - állítja hírlevelében Borboly Csaba, a hargita megyei tanács elnöke. 

A minisztérium az elöljáró tájékoztatása szerint konkrétan meg is nevezte az érintett  beruházásokat: a csíkpálfalvi (123E), az atyhai (136A), a csicsói (123F), a kissolymosi (134A) és a büdösfürdői (123D) megyei úton folyó munkálatokról van szó. Borboly Csaba arra kérte illetékes munkatársait, hogy minél hamarabb elemezzék a helyzetet, mert dönteni kell, mit lépnek: leállnak-e a csíkpálfalvi út újratervezésével, a csicsói hídnál érdemes-e kínlódni a befejezéssel, folytatják-e az atyhai, a kissolymosi úton, illetve a büdösfürdőin a felújítást.

A megyeelnök sajnálatát és felháborodását fejezte ki, mivel ezeket a projekteket az elmúlt három-négy hónapban sikerült kimozdítani a holtpontról – volt, amelyikkel többet tudtak haladni, és volt, amelyiknél legalább tisztázták, hogyan haladnak a fejlesztésekkel. "A kormány lépése azért is felháborító, mert folyamatban lévő munkálatokról van szó, amelyet az érintett lakosság régóta vár, és végre elmozdulás történt. Megvizsgáljuk a lehetőségét annak, tehetünk-e jogi lépéseket a kormány döntése ellen, ugyanakkor felkészülünk pénzösszegek átcsoportosítására is" – nyilatkozta a megyeelnök.

Kapcsolódók

Kimaradt?