Élménygazdag turisztikai csomagokat dobtak piacra Háromszéken

Konkrét, megvásárolható turisztikai csomagokat dobtak piacra Háromszéken. Ezek révén szeretnének több turistát csalogatni a térségbe, hiszen mindeddig a szálláshely kínálaton túl nem léteztek olyan csomagok, amelyek többnapos programkínálatot ajánlottak volna a vendégeknek.

A Háromszéki Turisztikai Napok keretében, a bukaresti Balassi Intézetben bemutatott iranyharomszek.ro és viziteazacovasna.ro honlapokon tíz különböző turisztikai csomag közül választhatnak az érdeklődők. A bel- és külföldi turistákat a kastélyok és kúriák köré épített programokkal, valamint a hagyományos népi mesterségek bemutatásával várják.Kovászna megye több mint 160 nyilvántartott kúriájából több is panzióként működik, néhány pedig vendéglőként, vagy éppen múzeumként szolgál. Becslések szerint több mint ezer természetes ásványvízforrás található a megyében, amelyek egy része SPA-jellegű szolgáltatást nyújt, relaxációs célokat szolgál.

A bemutatott turisztikai csomagok napi ára 55 eurónál kezdődik és elérheti a napi 239 eurót is. A szolgáltatások a szálláson kívül a hagyományos népi mesterségi bemutatókon át, a Haszmann Pál Múzeum megtekintésétől, egészen a Bálványos SPA-ban történő kényeztetést is tartalmazhat.

A turisztikai csomagok bukaresti bemutatásakor Răzvan Pascu, Románia egyik legismertebb idegenforgalmi marketing tanácsadója rámutatott: Kovászna megyének minden adottsága megvan arra, hogy fontos turisztikai célponttá válhasson: különleges szálláshelyek, korszerű SPA- szolgáltatás és nem utolsósorban az élmények, amelyek a vendéget várják.

Kapcsolódók

Kimaradt?