„Kolbászból a kerítés”: egyre többen szerzik be a Székely termék védjegyet

Székelytermék-tanúsítványt kapott 19 termelő Csíkszeredában.  

Összesen tizenkilenc hagyományos és helyi termékeket előállító termelőnek adtak át oklevelet a Hargita megyei tanácsülésen, amely feljogosítja őket a Székely termék közösségi védjegy használatára.

Borboly Csaba tanácselnök Sándor Barna és Becze István megyei tanácsossal, az odaítélő bizottság tagjaival, illetve Márton Istvánnal, a bizottság elnökével együtt adták át az okleveleket. A Székely termék sikeresen szerepel budapesti és bukaresti vásárokon, sőt, Brüsszelben is. Hargita Megye Tanácsa 2009-ben tette meg az első lépéseket a védjegy levédéséhez, és azóta folyamatosan érkeznek kérelmek használatra.

A Székely termék védjegy használati jogát igazoló tanúsítványt a következő termelők kapták: László Zsolt, Bedő Zoltán, Faluvégi Irma, Moldován Zsolt, Moldován Mária, Mózes Enikő, Bartók Erzsébet, Bíró Gyöngyi, Interserv Molnár Kft., Rustic Style Kft., Suporth Med Kft., Jakab Hadnagy István, Csengő Mezőgazdasági Szövetkezet, Jakab Ernő, Szőcs Levente és Bálint István.

A Hargita Megye Tanácsa és az alintézményeként működő Hargita Megyei Agrárkamara minden hónap harmadik szombatján szervezi meg a hagyományos és helyi termékek vásárát. Legközelebb hétvégén, azaz július 18-án szerezhetik be a vásárlók Csíkszeredában a székely termékeket.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?