Megérkezett Európába a Samsung Pay

A Samsung bejelentette, hogy biztonságos és egyszerű mobilfizetési megoldását, a Samsung Pay-t bevezeti Spanyolországban. A Samsung Pay minden olyan helyen használható lesz, ahol érintés nélkül lehet hitelkártyával vagy bankkártyával fizetni.

„A Samsung Pay rendszerrel az a célunk, hogy továbbfejlesszük és innovációra ösztönözzük a mobil kereskedelmet azáltal, hogy biztonságosabb, okosabb és jobb mobilpénztárcát adunk a fogyasztók kezébe” – mondta Victor Kim, a Samsung Pay globális igazgatója. 

A Samsung Pay három külön szintet használ a fizetés biztonsága érdekében: ujjlenyomatos azonosítást; a kártyaadatok tokenizációval történő titkosítását; valamint a Samsung KNOX-ot, a Samsung mobilbiztonsági platformját, amelyet nemzetvédelmi szervezetek is alkalmaznak. Úgy lehet fizetni vele, hogy a felhasználó egyszerűen végighúzza az ujját a szolgáltatással kompatibilis okostelefonja képernyőjén, így megtörténik az ujjlenyomat leolvasása és a fizetés.

Három biztonsági szintet alkalmaz, könnyen használható, és minden olyan helyen lehet vele fizetni, ahol van érintés nélküli terminál. A szolgáltatás használata nem jelent járulékos költséget sem a felhasználók, sem a kereskedők számára, mert csupán egy NFC-kompatibilis fizetőterminál szükséges hozzá. A felhasználók akár 10 kártyát is felvehetnek a Samsung Pay alkalmazásba anélkül, hogy bankjuk további költségeket számítana fel – írja a telefonguru.hu.

Címlapi illusztrációnk forrása: telefonguru.hu.

Kapcsolódók

Kimaradt?