Olajsejkek álltak be az Uber mögé

Az Uber csütörtökön jelentette be, hogy újabb befektetéshez jutottak, méghozzá hatalmas összeghez: a Saudi Arabia Public Investment Fund 3,5 milliárd dollárnyi készpénzzel szállt be a vállalkozásba

 Ez az eddigi legnagyobb egyedi befektetés, melyet egy kockázati tőke társaság végrehajtott. A befektetés feltétele volt, hogy a szaúdi társaság ügyvezetője helyet kap az Uber igazgatótanácsában.

Az Uber 2014 óta működik Szaúd-Arábiában – abban az országban, ahol a nők nem vezethetnek autót, így gyakran bérelnek járművet –, de csak a helyi, már meglévő limuzinvállalkozásokon keresztül folytathatják tevékenységüket, így itt inkább taxitársaságként működnek, nem úgy, mint más országokban. A szaúdiak azzal indokolták lépésüket, hogy az illeszkedik abba nagy tervbe, melynek célja, hogy 2030-ra a jelenleg egyoldalú, csak az olajra épülő gazdaságukat diverzifikálják.

Az Uber ezzel a Szilícium-völgy egyik legértékesebb technológiai startupjává vált, jelenleg 62,5 milliárd dollárra értékelik – írja az ITcafé.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?