Uber-fuvarokkal lehetne törleszteni a Toyota árát

Stratégiai együttműködést kezdeményez a Toyota Motor az Uberrel, hogy feltérképezzék a telekocsizásban rejlő távlati lehetőségeket.

A Toyota csoport finanszírozási cégein keresztül stratégiai beruházást készül kezdeményezni az Uberben, adta hírül az Automotive News nyomán a vezess.hu.

A mobilitás jövőjében hatalmas szerepet játszhatnak az autómegosztó telekocsi szolgáltatások, és szeretnénk felmérni, hogyan tudnánk biztonságos, kényelmes, vonzó mobilitási szolgáltatásokat kínálni ügyfeleinknek – mondta a Toyota Motor ügyvezető igazgatója, Tomoyama Shigeki.

A kooperáció ősszel veszi kezdetét, egyelőre kísérleti jelleggel. Nem korlátozódik Japánra, olyan országokban is beindítják, ahol a telekocsi szolgáltatások elterjedőben vannak. A projekt részeként különböző fedélzeti alkalmazások kifejlesztésén is dolgoznak majd a partnerek.

A számos lehetőség között azt is felmérik, mennyire életképes az a modell, amelyben Uber-fuvarok vállalásával törleszti havi részleteit az autót lízingelő felhasználó.

Kapcsolódók

Kimaradt?