Mikor indul a Kolozsvár-Budapest WizzAir-járat?

Megvizsgálja a Kolozsvár-Budapest járat beindítását a WiaaAir légitársaság, azonban a gazdasági számítások mondják meg, hogy valóban be is be is indítani – nyilatkozta Kolozsváron Váradi József, a WizzAir diszkont légitársaság vezérigazgatója, akit a Szabadság napilap kérdezett a leendő útvonalakról.

Váradi József a kolozsvári napilapnak elmondta: az elmúlt időszakban indították be a Budapest-Bukarest járatot, e mellett a társaság folyamatosan vizsgálja az újabb lehetséges útvonalakat. Mint mondta, az újabb célállomások kijelölésekor Kolozsvár is esélyes lehet, azonban a végső döntés a gazdasági számítások alapján születik meg.

A kolozsvári reptéren nyilatkozó igazgató azt mondta: „úgy megyek vissza, hogy legalább két útvonalat megvizsgáltatok: a Budapest-Kolozsvár valamint a Kolozsvár-Chisinau útvonalakat”.

Váradi József ugyanakkor kijelentette: a Malév csődje alapján elmondható, hogy a Tarom is meglehetősen rövid idő alatt helyettesíthető. „A Malév 3,5 millió helyét a csőd bejelentését követően hat órával át is vették a más légitársaságok, akik ráadásul 4 millió helyet kínáltak fel” – mondta az igazgató, hozzátéve: ez alapján elmondható, hogy a Tarom is megközelítőleg egy óra alatt helyettesíthető.

A WizzAir ez év januárjában jelentette be a Kolozsvár-Bukarest járatát, megtörve ezzel a Tarom monopóliumát a főváros és Kolozsvár közötti útvonalon.

Az első WizzAir járat egyébként kereken 12 éve, 2004. május 18-án szállt fel. Az évfordulót Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársaságának kolozsvári bázisán is megünnepelték.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?