Kiütötték a kreativitás-biztosítékot az Üzleti Tervek Versenyén

Látványos videófal-kivetítéssel, 7 üzleti ötlettel és közel 100 résztvevővel zajlott a 6. alkalommal megszervezett Üzleti Tervek Versenye.

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán, pénteken megszervezett döntőben egy sepsiszentgyörgyi, egy brassói, egy temesvári, két székelyudvarhelyi, három kolozsvári és négy csíkszeredai fiatal mutatta be üzleti tervét. A fődíjat a csíkszeredaiak nyerték el: a LurkóTé(r)ma Kft. kül-és beltéri, gyerek- és környezetbarát játszóelemek, játszóterek tervezése és gyártását tervezte meg.

Számos izgalmas ötlettel jelentkeztek fiatalok: volt, aki az épület-gépészet és az elektronika iparágak ötvözeteként az épületek energiafelhasználásának optimalizálásával pályázott, másvalaki a hálózatkutatás tudományos eredményei által igyekezne segíteni a közintézmények és vállalkozói szféra szereplőinek, valamint ezek fejlődésének gyorsítását és strukturális problémáinak megoldását.

Bemutatásra került olyan szolgáltatáshalmaz, amely által bármilyen nemzetiségű turista megismerheti közelebbről Székelyföld vagy igény esetén egész Erdély érintetlen tájait, hagyományait, régi mesterségeit, embereit, kultúráját, de olyan elképzelés is, amelynek célja, hogy megbízható szakembereket tömörítve segítsen megtalálni a legközelebbi legjobb szakembereket: legyen szó villanyszerelőről, kozmetikusról, webdizájnerről stb.

"Mindennek idő kell ahhoz, hogy beérjen. A 6. ÜTV-én, az ötletek értékelése mellett, a győztes csapatnak valós lehetőségeket adtunk a kezükbe, amelyekkel könnyedén elindíthatják vállalkozásukat. Elmondhatjuk bátran, hogy ez egy olyan rendezvény, amely hozzájárul az erdélyi vállalkozó szellemű fiatalok bátorításához, szakmai fejlődéséhez, kapcsolataik bővítéséhez és nem utolsó sorban a győztes csapat vállalkozásának megalapításához" – fogalmazott Karácsony Zsolt, a JBC elnöke.

A győztes csapat tagjai 25.000 lej értékben szolgáltatásra alapuló nyereménycsomagot vehettek át, amelyeket a Cont-Exp, Praxis Project, Höncz László-Dániel ügyvédi iroda, HAMOR Soft, Cosys, TudatAkadémia és az RMKT Bukarest ajánlottak fel. Mindezek mellett 1.000 lejes különdíjban részesült, Szakács Enikő, a Transylwanderer című turisztikai ötlettel amelyet a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület ajánlott fel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?