Februárban többet költöttek mozijegyre Kínában, mint Észak-Amerikában

A kínai mozik 6,87 milliárd jüanos februári jegyárbevételi rekordjával első ízben utasította maga mögé a kelet-ázsiai ország Észak-Amerikát, ahol az év második hónapjában csupán" 250 millió dollárt, azaz negyedannyit költöttek a mozikasszáknál.

A hónap listavezetője a The Mermaid (A hableány) című film volt, amelyre a nézők körülbelül 3,17 milliárd jüant költöttek február 8-i premierje óta. Bemutatója egybeesett a holdújévi tavaszünnep időszakának kezdetével. Az idei év második hónapjában több mint 192 millió mozijegy kelt el Kínában, a forgalomra egyértelmű hatással volt az egyhetes ünnep, amelyet a Valentin-nap követett. 

Kínai médiajelentések szerint Észak-Amerika legyőzése" azt jelzi, hogy Kína az éves forgalmat tekintve is hamarosan a világ legnagyobb filmpiaca lehet. Megfigyelők szerint ez már 2017-ben bekövetkezhet. A kínai mozipiacot az elmúlt években látványos fejlődés és élénkülés jellemzi. A jegyárbevételek 2015-ben elérték a 44 milliárd jüant, majdnem 49 százalékkal voltak magasabbak

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?