Most már biztos: május elsejétől 1250 lejre nő a minimálbér

Május elsejétől a jelenlegi 1050 lejről 1250 lejre nő az országos minimálbér – erősítette meg kedd este a pénzügyminiszter.

Anca Dragu elmondta, a minimálbér összegéről szóló újabb tárgyalási fordulót lezárták a szakszervezetekkel, és a Ciolos-kabinet hamarosan elfogadja a béremelésről szóló kormányhatározatot. Az intézkedés 1,131 millió alkalmazottat érint, akik közül több mint egymillióan a magánszektorban dolgoznak..

A pénzügyminiszter közölte azt is, hogy a kormány az adótörvénykönyv módosítására készül. Törölnék azt az előírást, amely egészségbiztosítás kifizetésére kötelezi a jövedelem nélküli személyeket is. Az erre vonatkozó jogszabályt napokon belül elfogadja a kormány.

Anca Dragut azzal kapcsolatban kérdezték kedden az újságírók, hogy a kormány már múlt év végén ígéretet tett a minimálbér 1250 lejre történő emelésére, de még mindig nem jelent meg a vonatkozó határozat, ehelyett újabb tárgyalásokat kezdeményezett az intézkedésről a szakszervezetekkel és a munkáltatói szövetségekkel.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?