Torino–Nagyvárad repülőjárat indítását tervezik

Idén nyáron elindulhatnak az olaszországi Torinóból Nagyváradra és vissza a légijáratok, mivel a tárgyalások a végükhöz közelednek, jelentették be ma délután Félixfürdőn.

Pénteken Cornel Popa Bihar megyei tanácselnök, és munkatársai, valamint Gheoghe Pasc, a váradi repülőtér parancsnoka találkozott több légitársaság képviselőivel, ezt követően a Blue Air képviseletében Gheorghe Răcaru, a Carpat Airében Bereczki Dániel, az El Al-éban Aurelian Cardaş, az Air Serbia reprezentánsaként Radu Grigoroiu, a Romanian Air Services-éban Dorin Ivaşcu, a dániai LCG nevében Ştefan Runcan tájékoztatott a további lehetséges járatokról.

A Blue Airnek ez lesz a második nagyváradi járata, a közelmúltban jelentették be, hogy az egyik izraeli utazási irodával közösen idén nyáron indítják el a Tel Aviv-Nagyvárad járatokat, kísérletképpen júliusban és augusztusban, amennyiben igény van rá, szeptember és októberben is repülnek majd a gépek. Az izraeli El Al légitársaság képviselője szerint lehetséges egy menetrendszerű Tel Aviv-Nagyvárad indítása is, ők tájékoztatták a légitársaság döntéshozóit a váradi reptér adottságairól – melyek, mint Gheorghe Pasc elmondta, mindenben megfelelnek az izraeli biztonsági követelményeknek. Az izraeli gépek régóta szigorú biztonsági előírásokat alkalmaznak, ezek betarthatóságát is vizsgálták Váradon.

Amerika felé is kinyílhat a világ, ugyanis az Air Serbia szerint lehetséges egy Nagyvárad-Belgrád járat üzemeltetése, Belgrádból pedig idéntől New Yorkba is repülnek a szerb légitársaság gépei.

A Carpatair átszervezés alatt áll, ők nem járatokat üzemeltetnek majd, hanem szükség esetén gépeket adhatnak bérbe a légitársaságoknak. A Romanian Air Services a reptéri kiszolgálásban nyújthat segítséget, ők egyébként 23 légitársasággal állnak kapcsolatban. Az LCG szintén több légitársagot képviselt, ők négy lehetséges célállomásra terveznek repüléseket Váradról, ezeket azonban egyelőre nem árulták el.

A torinói járatok elindulásnak idejéről még tárgyalnak, felmérik az igényeket, de a tervek szerint legalább heti két alkalommal repülhetnek majd Nagyváradról az olasz városba és vissza az utasok egy Boeing 737-es repülőgéppel.

Címlapi illusztrációnk forrása: parkvia.com

Kapcsolódók

Kimaradt?