Termékvásárt tartottak a Petry udvarán

Kézműves sajtok, gyümölcspálinkák, szörpök, lekvárok, teafüvek, méz és mézterméke, házikenyér, házikolbász volt kapható pénteken Marosvásárhelyen a Petry Látványműhely és Múzeum udvarán szervezett helyi termékvásáron.

Ahogy arról már korábban, a Petry Látványműhely és Múzeum avatóján szó esett, a húsfeldolgozó és forgalmazó cég a helyi termelőknek segítséget nyújt, hogy értékesíthessék termékeiket, valamint a vásárlók számára is megteremti a lehetőséget, hogy rendszeresen vásárolhassanak egészséges helyi termékeket. A téli vásáron, a hideg ellenére is bő felhozatalból lehetett válogatni, kóstolni, hiszen a saját termékeiket kínáló árusok nem sajnálták végigkostoltatni a sajtjaikat, gyümölcsleveiket, vagy húskészítményeiket.

Teljesen natúr, cukor-, víz- és színezék-, vagy ízfokozó-nélküli feketerebizli levet kínáltak az egyik asztalnál, saját termesztésű gyümölcsből, saját készítményt. Érdeklődésünkre azt is elmondta a fiatal hölgy, hogy milyen vitaminokat tartalmaz és kiknek javallott a fogyasztása, illetve milyen adagokban, hogyan kell használni. A szomszédos asztalnál székelydájai sajtokat lehetett kóstolni és vásárolni. Bivalytejből saját készítésű, érlelésű diós-, tökmagos-, csípős paprikás-, hagymás-, fokhagymás-, nemes penészes-, faszenes-, zöldfűszeres-, köménymagos, kemény és lágy sajtok sorakoztak. Egy másik sajtkészítő vörös borba áztatott kemény sajtot, hat hónapig érlelt parmezán típusút, vörös-, zöld-, illetve fekete borssal fűszerezettet, bazsalikomos és zöldpetrezselyemeset, füstöltet, érlelt félkeményt, érlelt lágyat kínált. A szörpük között válogatni lehetett a som-, fekete- és piros ribizli-, menta-, meggy-, akác-, fekete- és piros áfonya-, erdei szeder-, homoktövis-, barack-, illetve ezek keverékéből készült szörpök között.

Házikenyér, füstölt kolbász és sonka, disznófősajt, szalonna, forralt bor tette még izgalmasabbá az egész napos téli vásárt. 

Kapcsolódók

Kimaradt?