Jól kaszált a Google az Androiddal

A Google eddig 31 milliárd dollárnyi bevételt könyvelhetett el az Android operációs rendszerből. Nem csak ez az érték magas, a profitráta is: a 31 milliárdból ugyanis 22 milliárd volt a haszon.

A Google-nél finoman szólva nem örültek annak, hogy mindez nyilvánosságra került, a bíróságra beadott jogi dokumentum szerint “ezek a nem publikus pénzügyi adatok nagyon érzékenyek, nyilvánosságra hozataluk jelentős negatív hatással lehet a Google üzletmenetére”. A vállalat most azt szeretné elérni, hogy a bíróság kezeltesse titkosan a vonatkozó dokumentumait.

Az Oracle és a Google között jelenleg is zajlik egy szabadalmi per, melynek múlt heti tárgyalása során a Google-nek részleteznie kellett a bíróság előtt bevételeit, hogy kiderüljön, milyen pénzügyi mutatók kapcsolódnak kifejezetten a per tárgyát képező Android rendszerhez. A pénzügyi adatokat tartalmazó dokumentumok csak a perben részt vevő jogászok előtt lettek volna ismertek, a Bloomberg szerint az Oracle egyik ügyvédje nyilvánosságra hozott két fontos adatot, gyakorlatilag kiszivárogtatta azokat – írja a HVG.

Kapcsolódók

Kimaradt?