Ipari park és sportaréna épül Sepsiszentgyörgyön

Még idén elkészül, így fogadni is tudja a befektetőket a Sepsiszentgyörgy melletti szépmezői ipari park. Szintén 2016-os projekt a háromszéki megyeszékhely új, 3000 férőhelyes sportarénája is.

Antal Árpád polgármester elmondta, a városháza tavaly jó évet zárt, sikerült több millió lejnyi összeget átütemezni a város idei költségvetésébe, így nem kezdik az évet üres kasszával.

Az elöljáró hozzátette, újabb EU-s pályázati pénzek lehívására készül a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, korszerűsíteni szeretnék a közszállítást, környezetkímélő autóbuszokat vásárolnának és bővítenék a járatok számát, hogy a közszállítás minél vonzóbb legyen a városlakók számára.

Emellett bővítik és összefüggővé teszik a bicikliutakat, és a tervek szerint két-három év múlva elkezdődhet a sepsiszentgyörgyi terelőút megépítése is. Ugyancsak uniós pályázati pénzből javítanának a sepsiszentgyörgyi Őrkő romanegyed lakóinak életminőségén.

90 utcát újítottak fel

Antal Árpád az elmúlt időszak munkálatait összegezve kifejtette, közel 60 millió euró uniós támogatást hívott le a sepsiszentgyörgyi önkormányzat, amiből mintegy 90 utcát újítottak fel.

Ezek a munkálatok próbára tették a lakók és az önkormányzat türelmét is, mutatott rá a polgármester, aki szerint ezek a beruházások rövidtávon bosszúságot okoztak, de hosszú távon fontosak, hiszen általuk a következő 50 évre megoldották a víz és csatornarendszer korszerűsítését és bővítését, a gáz és villanyvezetékek cseréjét, a közvilágítás fejlesztését.

Idén már nem terveznek nagyszabású útfelújításokat, a város két fontos útvonala vár még korszerűsítésre, így a Kós Károly és a Gyöngyvirág utcákban kell még munkálatokra számítani. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?