Felvásárolta a Billa üzletláncot a Carrefour

Közel százmillió euróét vásárolta meg a romániai  Billa üzletláncot a Carrefour. A tranzakcióról szóló szerződést hétfő éjszaka írták alá Bukarestben.

A Hotnews értesülései szerint a francia Carrefour 96-97 millió eurót fizet a Billa Románia teljes átvételéért, valamint a Billa Invest Construct vállalkozásért, amely az üzletláncnak helyet biztosító területeket és épületeket birtokolja.

A Billa országszerte 86 üzlettel rendelkezik és közel 3500 alkalmazottat foglalkoztat. Tavalyi üzleti forgalmuk 1,4 milliárd lej volt, a profit pedig elérte a nettó 2,3 millió lejt.

A Billa bekebelezésével a Carrefour lett a legnagyobb élelmiszer-kereskedelmi üzletlánc Romániában. Korábban a piacot a Kaufland uralta.

Egy piackutató cég már december elején közzétette azt az előrejelzését, hogy Romániából a közeljövőben három nagy élelmiszer-kereskedelmi üzletlánc is kivonulhat. Becsléseik szerint ezek a Cora, a Billa és a Real lehetnek, amelyek áruházait a konkurencia vásárolja majd fel. A jelenség az elemzés szerint azzal magyarázható, hogy rendkívül erős lett a konkurencia az ágazat nyolc nagy piaci szereplője között.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?