Totális a fejetlenség a román állami légitársaságnál

A Tarom mintegy 2000 alkalmazottjának 35-40 százaléka a vállalat valamelyik munkatársának a rokona, a cégnél pedig óriási a káosz – jelentette ki a Newsair.ro portálnak az állami légitársaság új szervezési igazgatója.

Tiberiu Țiclea elmondta, a Tarom működése átláthatatlan, a döntéshozatal rendkívül bürokratikus és szövevényes. Ráadásul totális a fejetlenség: akad több olyan főosztály, amelynek ugyanaz a tevékenységi területe. „Az IT területével négy részleg is foglalkozik, amelyek nem is tudnak egymásról, és csak egymás tevékenységét hátráltatják” – magyarázta.

Mindezekért az igazgató januárban a Tarom teljes átszervezésére készül. A folyamatot az alkalmazottak kiértékelésével kezdik. Tiberiu Țiclea elmondta, nem célja elbocsátani embereket, csak azokon a részlegeken, „ahol feltétlenül szükséges”.

Az állami légitársaságnak tavaly 110 millió lejes vesztesége volt. Christian Heinzmann vezérigazgató korábban a Mediafaxnak elmondta, hogy idén a veszteségeket várhatóan 49 millió lejre faragják le.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?