Halasztja váradi járatainak újraindítását a Tarom

Egy újabb hónapot várni kell a nagyváradi TAROM-légijáratok újraindítására, egy, a repülőtér felújítása közben életbe lépett európai uniós direktíva miatt.

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) 2015/139-es számú direktívája szerint minden európai repülőtéren ki kell alakítani egy biztonsági zónát a kifutópályák mellett, mely lehetőséget ad a pilótáknak a manőverezésre egy esetleges kényszerleszállás esetén.  A közelmúltban az EASA és az uniós támogatással elújított romániai repülőterek képviselői megegyeztek abban, hogy a munkálat költségeit a felújítási projektből fedezhetik, így nem kell újabb forrásokat elkülöníteni a munkálatokra, azonban a TAROM vezetősége úgy döntött, hogy csak a biztonsági zóna elkészülte után indítja újra járatait – közölte a napokban Horia Carţis, Cornel Popa Bihar megyei tanácselnök irodavezetője.

A román légitársaság februárban jelentette be, hogy a nagyváradi repülőtér felújítása miatt márciustól június 25-éig szünetelteti a járatokat, ez a határidő később szeptember 3-ára módosult. A nagyváradi reptér felújítása egyébként 79,9 millió lejbe került, és szinte teljesen befejeződött. A kifutópályát 2100 méter hosszúságúra és 45 méter szélességűre növelték, elkészültek a gurulópályák, a többi munkálatokkal október 30-áig kell elkészülni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?