Márciustól nem repülnek Nagyváradra a Tarom-gépek

Szünetelteti a Tarom a Bukarest és Nagyvárad közötti járatait március 3-tól június 25-ig a nagyváradi reptér felújítása miatt.

A Tarom a nagyváradi repülőtér márciusi lezárásáról szóló tájékoztatását igazította helyre csütörtökön a Bihar Megyei Tanács sajtószolgálata.  A román állami légitársaság ugyanis korábban tévesen közölte, hogy március 2–október 31. között zárják le a nagyváradi repteret, s ezért felfüggeszti járatait a bihari megyeszékhelyre. A kifutópálya felújításának kivitelezési szerződésében sem ezek az időpontok szerepelnek, pontosította a megyei önkormányzat.

A repülőtér lezárásáról nem a légitársaság dönt, a Tarom hatáskörébe saját járatainak felfüggesztése tartozik. Miután előzőleg a március 2–október 31. közötti felfüggesztésről tájékoztatták a váradi reptér illetékeseit, a Tarom, az Országos Polgári Légügyi Hatóság és ROMATSA képviselői február 3-án abban állapodtak meg, hogy a légitársaság váradi járatait március 3-tól június 25-éig szüneteltetik. A Tarom járatainak felfüggesztése nem jelenti a reptér teljes lezárását, ha más légitársaság gépei szállnának le Váradon, azokat kiszolgálják, áll a közleményben.

A kifutópályát egyébként az eredeti terv szerint, április 22-én zárják le majd le június 19-éig. Ebben az időszakban csak helikoptereket fogad a repülőtér, június 20-tól pedig ismét megnyitják azt a repülőgépek előtt is. A járatok felfüggesztése miatt elnézést kérnek az utasoktól a kellemetlenségért, és idejében tájékoztatnak majd azok visszaállításáról, zárul az önkormányzat közleménye.

Kimaradt?