Áramszolgáltatót váltott a nagyváradi önkormányzat

Éves szinten 500 ezer lejt takarít meg a nagyváradi városháza azzal, hogy a napokban villanyáram szolgáltatót váltott: a következő évben az Electrica helyett a telefon és internet-szolgáltatásairól ismert RDS-RCS biztosítja a nagyváradi önkormányzatnak a szükséges energiamennyiséget.

A városháza a Román Árutőzsdén vásárolta a szükséges energiamennyiséget 140 lejes megawattóra (MWh) árban. Az Electrica által leszámlázott ár 163 lejt tett ki megawattóránként. Ez megközelítőleg 14 százalékos árcsökkenést jelent, ami éves szinten 500 ezer lejes megtakarítás Nagyváradnak, ahol a városháza mellett az alárendelt intézmények is az olcsóbb áramot használják majd.

A városnak a következő évben megközelítőleg 17 ezer MWh energiára lesz szüksége, amelyből 15 900 MWh alacsony, 1 850 MWh pedig középfeszültségű áram.

A városháza tájékoztatója megjegyzi: ez az első ilyen közbeszerzés. Sikeresnek is tekinthető mivel jelentős összegeket takarítanak meg.

A Teszári Zoltán nagyváradi üzletember tulajdonéban levő RCS&RDS  a hazai telekommunikációs piac meghódítása után az energetikai piacon is megpróbálja megvetni a lábát. Az első ügyfél a nagyváradi közszállítási vállalat volt, amely egy évig az Electrica vállalat áránál 23 százalékkal olcsóbban kap összesen 10 ezer megawatt áramot Teszári cégétől. Idén januárban a szerződések száma bővült, mára már Nagyvárad több ipari létesítménye is az RCS&RDS-től vásárol elektromos energiát, szintén a piaci árnál olcsóbban.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?