Képzést tartanak az ökológiai gyümölcstermesztésről Etéden

Az ökológiai gyümölcstermesztés jelentőségéről tartanak egynapos képzést december 5-én, szombaton a székeyludvarhelyi Civitas Alapítvány és az etédi polgármesteri hivatal szervezésében az ECO-MOTIVE projekt keretében az etédi Jósika Miklós Általános Iskola tornatermében.

A Tervezzük meg a gyümölcsösünket nevet viselő képzés témája az ökológiai gyümölcstermesztés Udvarhelyszéken. A meghívott előadók különböző szempontból közelítik meg az ökológiai gyümölcstermesztés fontosságát.

Idénymunkák a gyümölcsösben címmel Ferencz Lehel kertészmérnök a fajtaválasztásról, ültetésről, növényvédelemről, valamint a gyümölcsösök karbantartásáról tart interaktív előadást.  Kolumbán Gábor előadása a Gyümölcsösök a tájban címet kapta és a gyümölcsösök tájformáló jelentőségéről beszél. Pakot Mónika projektvezető a Hagyományos gyümölcsösök - közösségi életterek kérdéskörben a gyümölcstermesztésben szükségszerű együttműködéseket emeli ki.

A gyakorlat elsősorban olyan személyeknek szól, akik vidéken élnek, munkanélküliek, vagy mezőgazdasággal foglalkoznak és szeretnék az ökológiai gyümölcstermesztés fortélyait megismerni és elsajátítani.

A képzés december 5-én, szombat délelőtt 10 órától kezdődik az etédi Jósika Miklós Általános Iskola tornatermében. A képzésen való részvétel ingyenes, a helyek száma azonban korlátozott. Az érdeklődők ma még jelentkezhetnek Szőcs László polgármesternél, a  0745-322.939-es  telefonszám vagy Pakot Mónikánál a 0726-388-757-es telefonszámon.

A szervezők azt kérik, hogy a résztvevők hozzanak saját kertjükben termett hagyományos gyümölcsöket (3-4 darabot fajtánként), melyből egy kóstolóval egybekötött bemutatót is tartanak. 

Kapcsolódók

Kimaradt?