Hetedik alkalommal szervezték meg az Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztivált

Közel húsz közösség képviseltette magát és állította ki a különféle gyümölcsökből készült termékeit a hetedik alkalommal megszervezett Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválon, amelyre szeptember 18-20. között került sor.

Jó irányban halad a székelyföldi gyümölcstermesztés és gyümölcsfeldolgozás – állapította meg Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a hétvégén Székelyudvarhelyen, az immár hetedik alkalommal megszervezett Udvarhelyszéki Gyümölcsfesztiválon. Szeptember 18–20-án a városi minifocipályán a Civitas Alapítvány szervezésével és a Székelygyümölcs Egyesület társszervezésével megtartott találkozón közel húsz közösség képviseltette magát és állította ki a különféle gyümölcsökből készült termékeit.

„Lassan, de biztosan növekszik a gyümölcsfeldolgozó közösségek bizalma, és egyre kifizetődőbb gyümölcstermesztéssel foglalkozni” – mondta a megyeelnök, gratulálva a szervezőknek a színes programkínálatért és a megjelent gyümölcsfeldolgozóknak a kiállított termékekért.

Hargita Megye Tanácsa volt az esemény egyik főtámogatója. A fesztiválra látogatók számos program közül válogathattak, így például szombaton a Nagy Közös Lekvárfőzés alkalmával a kiállító közösségek és az Erdélyi Konyha egy üstben készített lekvárt, utána a legfinomabb palacsintáért és gyümölcslevesért járó elismerésért harcolhattak a közösségek, mindkét számban a főszerep a székely gyümölcsöknek és az abból készült lekvárnak jutott. Vasárnap népdalénekesek és néptáncegyüttesek szórakoztatták a vendégeket.

 

Kimaradt?