Ebben az évben belassult az okostelefon-piac

A kutató cégek által év közben publikált mérések és becslések azt jósolták, hogy az idei évben megtorpant az okostelefon-piac lendülete.

A korábbi években nem fordult elő még olyan, hogy az éves növekedés 10 százalék alá esett volna, az IDC azonban úgy látja, hogy 2015-ben ez mégis megtörténik.

Ebben az évben az okostelefon-piac 9,8 százalékos növekedésével lehet számolni, ami 1,43 milliárd leszállított készüléket jelent. A lassulás elsősorban az ázsiai, csendes-óceáni térségeknek köszönhető (Japánt nem beleértve), de Latin-Amerika és Nyugat-Európa sem teljesített túlságosan jól.

A mostani év bevezetője lehet egy visszafogott időszaknak, állítja az IDC. A 2015-2019-es években a lassulás tempója tovább gyorsul, ami egyrészt a Windows Phone gyengélkedésének lesz köszönhető, valamint annak, hogy az alternatív oprendszerek (azaz minden az Androidon, az iOS-en és a Windows-on kívül) képtelenek lesznek jelentősebb részesedést elérni a következő pár évben.

Úgy tűnik, hogy a Kína körüli felhajtás is kifulladóban van, és ebben, illetve a jövő évben már nem ez a terület húzza a piacot.

Kapcsolódók

Kimaradt?