Komoly vetélytársra számíthat a romániai WizzAir

A WizzAir romániai trónfosztására készül Európa legnagyobb fapados légitársasága, a Ryanair.

„Az elkövetkező öt esztendőben számításaink szerint 10 millió utast szállítunk majd Romániában. (…) Lengyelországban már négy bázist üzemeltetünk és 12 repülőteret használunk, ehhez hasonló modellt fogunk követni majd Romániában is. A lényeg, hogy megegyezzünk a repterekkel. Úgy tervezzük, az elkövetkező öt évben itt is négy-öt bázist alakítunk ki, 10-12 repülőteret kötünk össze járatainkkal” – nyilatkozta Michael O'Leary vezérigazgató.

A romániai belföldi járatoknál a Ryanair fő konkurense az állami tulajdonban lévő Tarom lesz, de számítania kell a BlueAirre is, amely a közelmúltban indította Bukarest-Iasi járatát. A Tarom jelenleg Kolozsvárra, Temesvárra, Nagybányára, Nagyváradra, Szatmárnémetibe, Suceavara és Iasiba repül, s számítania kell arra, hogy az új konkurense várhatóan rendkívül alacsony árakat hirdet meg.

A Ryanair elsősorban a belföldi járatok indításával akarja a piacvezetéshez szükséges utasszámot elérni, ám van kapaszkodni valója, mert egyelőre évi 200 ezer utassal csak harmadik a WizzAir (3,9 millió) és a Tarom (2,3 millió) mögött.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?