Rekordokat döntött a fekete péntek Romániában

Minden eddigi rekordot megdöntött a fekete pénteken lebonyolított online vásárlások száma az országban – közölte a PayU Románia, online fizetés szolgáltató.

A november 20-i vásárlások meghaladták a várakozásokat, az idei fekete pénteken ugyanis a tavaly mért adatokhoz képest megduplázódott a kártyás fizetések összege. A legtöbben elektronikai cikkeket vásároltak, ez az összes rendelés számának 47 százalékát tette ki, az összforgalomnak pedig 66 százalékát.

A divatcikkek az összes rendelés tíz százalékát tette ki. Pénteken a legnagyobb online rendelés - amit ki is fizettek bankkártyával – 18 ezer lej volt, szombaton ugyanakkor volt kártyával kifizetett 20 ezer lejes vásárlás is.

A vásárlások azonban péntek mellett a hétvégen is folytatódtak, a legtöbb online bolt ugyanis újabb kedvezményekkel csábítgatta a vásárlókat. Az idén a rendelések összege két és félszer nagyobb volt a tavalyi adatoknál. 

Péntek reggel percenként 600 tranzakciót mértek. Délelőtt 9 és 10 óra között 18 ezer vásárlást bonyolítottak le a legnagyobb online webáruházak online fizetési megoldásait biztosító PayU rendszerén.

 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?