Lázasan készülődik Románia a fekete péntekre

Kilencvenöt százalékig terjedő árleszállításra készülnek a fekete péntekre Romániában az elektronikai cikkeket forgalmazó üzletláncok és webáruházak. November 20-23., illetve november 27-30. között lehet majd olcsó termékeket vásárolni. Akad üzlet, ahol a fekete péntek november 20. és december 1. között tart.

eMag, Flanco, QuickMobile, Altex, Media Galaxy, EvoMag, F64, Fashion Days és METRO – ezek csak a fontosabb üzletek és webáruházak, amelyek hatalmas árleszállításokat ígérnek fekete péntekre. Elsősorban elektronikai cikkekhez lehet olcsón hozzájutni, de vásárolhatunk ruházatot, gumiabroncsot vagy akár lakberendezést is. (Az árleszállításokat a cégek nevére kattintva megtekintheti, de érdemes böngészni ezt a gyűjtőportált is.)

A Pay U Románia előrejelzése szerint november 20-án a vásárlások volumene a kétszerese lesz a tavalyinak. Idén a romániaiak 34 százaléka készül pénzt költeni fekete pénteken, tavaly 28 százalékuk használta ki az árleszállításokat.

A felmérés szerint idén is elsősorban a televízióknak és fényképezőgépeknek lesz nagy keletje, a vásárlók 33 százaléka kíván beszerezni ilyen elektronikai cikkeket. A második helyen a háztartási gépek (31 százalék) állnak, a harmadikon a telefonok és tabletek (25 százalék), a negyediken az IT-termékek (19 százalék).

Mire figyeljünk? A Capital összeállítást készített arról, hogy mire kell figyelniük a vásárlóknak fekete pénteken. E szerint egyes üzletláncok és webáruházak az árleszállítás előtt néhány nappal drágítanak, és a promóciós időszakban gyakorlatilag az eredeti áron kínálják a termékeiket. Nem árt tudni, hogy a webáruházaknál történt vásárlás esetén a vevőnek tíz napon belül jogában áll visszaküldeni különösebb magyarázat nélkül a megrendelt terméket, és visszakérni az árát.

A NETOPIA mobilPay becslései szerint idén a romániaiak átlagban 460 lejt kívánnak elkölteni fekete pénteken. A legtöbb vásárló Bukarestből, Kolozsvárról, Temesvárról, Brassóból és Konstancából várható. A forgalmazók összesen 1 milliárd lejes bevételre számítanak az árleszállítások ideje alatt. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?