Elemzés: hatalmas növekedés előtt a tűzvédelmi felszerelések piaca

Megduplázódnak a tűzvédelmi berendezésekkel foglalkozó vállalkozások eladásai 2016-ra, a megrendelések már az elmúlt napokban megsokszorozodtak.

A bukaresti Colectiv klubban történt tragédiát követően kimerültek a szaküzletek raktárkészletei, a romániai cégekről, vállalatokról üzleti információkat nyújtó KeysFin felmérése szerint a lakosság és a vállalkozók felvásárolták a poroltókat, füstérzékelőket és tűzoltó-készülékeket.

Az elemzés azt állítja: ugrásszerű fejlődés előtt áll ez az iparág, miközben országszerte alig 75 erre szakosodott vállalkozás működik. A piaci igényekhez viszonyítva ez nagyon kevés Bukarestben 57 hasonló tevékenységű vállalkozás van bejegyezve, vagyis az ország többi része nagy lehetőségeket rejteget a tűzvédelmi berendezéseket forgalmazó cégek előtt.

2011-ben alig 57 ilyen cég működött országszerte. 2012-ben már 65, ez a szám 2014-ben emelkedett 75-re. Ezeknek a vállalkozásoknak az üzleti forgalma a 2011-es 86,1 millióról 2014-re 101,7 millió lejre nőtt. Hasonló óvatos, de folyamatos növekedést mutat az alkalmazottak száma, amely a 2011-es 1599-ről múlt évre 1926-ra emelkedett.

Az elemzés szerint jövőre az ágazaton nagyot lendít az a múlt heti kormányrendelet, amely felhatalmazza a tűzoltóságot, hogy bármelyik cég tevékenységét felfüggessze, amennyiben az nem felel meg a tűzvédelmi előírásoknak. Az elemzőcég adatai szerint az eladások már most megsokszorozódtak, főleg a klubbok, éttermek és szálláshelyek láttak hozzá a szükséges tűzvédelmi felszerelés megvásárlásához.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?