Nőttek az új ipari megrendelések Romániában

Az első háromnegyed évben 2,9 százalékkal nőttek az új ipari megrendelések Romániában a tavalyi hasonló időszakhoz képest - közölte hétfőn az országos statisztikai intézet.

Az új ipari megrendelések bővülése elsősorban a tartós használati cikkek iparának köszönhető, amely esetében 23,7 százalékos bővülést jegyeztek a tavalyi hasonló időszakhoz képest. Ugyanakkor szeptemberben az új megrendelések aránya 3,9 százalékkal csökkent a tavalyi kilencedik hónaphoz viszonyítva.

A statisztikai intézet szintén hétfőn közölte az iparban tevékenykedő vállalatok árbevételére vonatkozó adatokat. Az első kilenc hónapban az ipari vállalatok árbevétele 2,5 százalékkal nőtt a tavalyi első háromnegyed évhez mérten.

A statisztikai intézet várhatóan kedden közli az ipari termelés első kilenc hónapjára vonatkozó adatokat. Az első nyolc hónapban 2,9 százalékkal nőtt az ipari termelés.

A bukaresti kormány és a Nemzetközi Valutaalap egyaránt 3,4 százalékos gazdasági növekedésre számít az idén, miután az első fél évben 3,8 százalékkal bővült a bruttó hazai termék.

Kapcsolódók

Kimaradt?