Google-számok: ijesztően megizmosodott a vállalat

A Google keddi bemutatóján a technológiai csodák mellett a vállalat vezérigazgatója, Sundar Pichai megnyitójában néhány számmal illusztrálta a Google erejét is.

Ezek a számok nem újak, részleteiben elhangzottak ezer meg egyszer, mégis ijesztőek. A Google mellett szinte viccnek tűnhet a Microsoft egykori túlsúlya, amely oly sok vitát váltott ki, és amit rendre vizsgáltak a különböző trösztellenes szervek – írja a Bitport.

A Földön jelenleg mintegy 7,3 milliárd ember él, közülük 1,4 milliárd zsebében ott az Android, az IDC mérései szerint ez a szám "csak" 1,15 milliárd. Ez elképesztő adatforrást jelenthet a keresőóriásnak a desktop keresőmotorja mellett, ha csak azokat az eseteket nézzük, amikor ki is derült, hogy az androidos telefonok adatokat gyűjtöttek.

Ugyanakkor öt okostelefonból négyen Android fut. Most a legjobban Indonéziában és Vietnamban vannak rákattanva, ott egy év alatt megduplázódott az androidos telefonok száma. Ők egyébként a "legértékesebbek": eleve Androiddal szocializálódnak az okostelefonokra.

Annak ellenére, hogy főleg Kínában terjednek azok olyan Android-változatot futtató készülékek, melyek nem kapták meg a Google áldását, így több Google-szolgáltatást sem lehet elérni rajtuk alapból, a legutóbbi harminc nap alatt több mint egymilliárd ember használta a Google alkalmazásáruházát, a Google Playt.

Emellett naponta 30 ezer Chromebookot aktiválnak, amiért főleg az amerikai iskolásoknak lehet hálás a Google, és persze ma már a vállalatok sem maradnak ki a célpontok közül: több mint 10 ezer vállalat teszteli a januárban bejelentett Android for Work-öt.

Kapcsolódók

Kimaradt?