Megjelent a Google új okostelefonja

Kedden mutatta be a Huawei és a Google a legújabb Nexus okostelefont San Franciscoban, amely a Nexus 6P névre hallgat. A telefon már a Google legújabb operációs rendszerét,az Android 6.0-s Marshmallow-t futtatja.

Az új Nexus csupa fém: anyaga a repüléstechnikában is használt eloxált alumínium. Ujjlenyomatolvasóval is bí, amely a hátlapon kapott helyet.

A készülék 5,7 inches QHD AMOLED kijelzőt kapott, a rendszert egy nyolcmagos Snapdragon 810-es processzor hajtja meg. A telefon már az új USB-C bemenetet használja, azaz nem kell találgatnunk, hogy miként dugjuk be a kábelt, mert mindkét oldalán működik, és egy gyorstöltés funkciót is tartalmaz, melynek segítségével egy tíz perces töltés után akár 7 órányi üzemidőre is fel lehet tölteni a kínai Nexust – írja az Origo.

Emellett 3450 mAh-os akkumulátora van, amivel túlszárnyalja az idei csúcskategóriás készülékeket, plusz 13 és 5 megapixeles kamerái.

A Nexus 6P Németországban 649 eurós árral indul, háromféle tárhellyel: 32, 64 és 128 gigabájtos változatban, és négyféle színben: ezüst, arany, fehér (jégvirág) és fekete (grafitszürke).

Címlapi ullusztrációnk forrása: androidcentral.com

Kapcsolódók

Kimaradt?