Hargita megyében a legkisebbek a fizetések a központi fejlesztési régióban

Júniusban a tavalyi év hasonló hónapjához képest 11,12 százalékkal nőtt a bruttó, 10,87 százalékkal pedig a nettó átlagbér a hat megyét tömörítő központi fejlesztési régióban - tájékoztat az Agerpres a Fehér megyei regionális statisztikai hivatal jelentésére hivatkozva.

A Fehér, Brassó, Kovászna, Hargita, Maros és Szeben megyét magába foglaló fejlesztési régióban júniusban a bruttó átlagfizetés 2.279 lej volt, ez alacsonyabb, mint az országos bruttó átlagbér (2.516 lej júniusban). A legnagyobb fizetéseket Szeben (bruttó 2.596 lej), a legalacsonyabbakat pedig Hargita megyében (bruttó 1.713 lej) regisztrálták az említett hónapban.

Májushoz képest nőtt a bruttó átlagbér Brassó (99 lej), Hargita (41 lej), Maros (36 lej) és Kovászna (21 lej) megyében, Szeben és Fehér megyében viszont csökkent, 95, illetve 3 lejjel.

Ami a nettó, azaz a "kézbe kapott" átlagfizetéseket illeti, a központi fejlesztési régióban ez az összeg júniusban 1.642 lej volt, amely szintén alacsonyabb valamivel az országos átlaghoz képest. A nettó átlagbér az említett hónapban Szeben megyében volt a legmagasabb (1.865 lej), a legalacsonyabb pedig Hargita megyében (1.242 lej).

Kapcsolódók

Kimaradt?