Növelni szeretné az eladások számát a Volvo

Tartja magát az eladások növelésével számoló éves tervéhez a Volvo Cars a kínai vásárlási kedv csökkenése ellenére is - közölte Hakan Samuelsson vezérigazgató a dpa-AFX üzleti hírügynökségnek szerdán adott interjúban.

A Volvo az idén a tavalyihoz képest hét százalékkal, 500 ezerre tervezi növelni autóeladásait. "Eladási célunk nem változott" - erősítette meg az interjúban a vezérigazgató. A kínai tervekkel kapcsolatban azonban óvatosabb hangot ütött meg. "Növekedésre számítunk, de a tavalynál szerényebb mértékűre" - tette hozzá.

A Volvo Cars 2010 óta a kínai Geely autógyár érdekeltségeként működik és legfontosabb piaca is Kína. Az 500 ezres értékesítési cél eléréséhez azonban a Volvo eladásainak még nagyobb lendületet kell vennie az év második felében, hiszen az első félévben 232 ezer autót értékesített a vállalat, és csak 1,4 százalékkal többet, mint 2014 első felében. Az eladások második félévi felfutását a Volvo a SUV-csúcsmodelljétől várja.

A Volvo pénzügyi eredménye lényegesen jobban alakult az első félévben, mint eladásai: az értékesítési árbevétel 12 százalékkal, 75 milliárd svéd koronára (8 milliárd euró) emelkedett, a nyerség pedig több mint háromszorosára, 877 millió koronára (93 millió euró). A bevételarányos jövedelmezőség tekintetében azonban a Volvo messze a konkurencia mögött kullog: 2,2 százalékot ért el az első félévben, szemben a 8,9 százalékos iparági átlaggal.

Kapcsolódók

Kimaradt?