Közösségi finanszírozás indult a görög mentőcsomag összegyűjtésére

Bár a görög államcsőd már biztos,g yűjtés indult Görögország kedden lejáró 1,6 milliárd eurós IMF-adósságára az Indiegogo közösségi finanszírozás oldalon. Egyelőre majdnem 77 ezer euró összegyűlt, 5200 hozzájárulással.

A Görög mentőcsomag néven meghirdetett gyűjtést egy 29 éves londoni cipőbolti eladó indította.

A projekt leírásába azt írja, unalmas a görögországgal szembeni bizonytalanság, az embereknek össze kell fogniuk és meg kell oldaniuk a problémát.

"Miután 503 millió ember lakik az EU-ban, mindenkinek csak 3 eurót kellene beadnia, és el lenne rendezve az a fránya IMF-törlesztő. Londonban ez fél korsó sör ára" – írja.

A 3 euróvaé támogatók a görög miniszterelnököt ábrázoló képeslapot kapnak, a 6 eurós támogatók egy fetás olívabogyó salátát, a 10 eurósok egy kis üveg Ouzo, a 25 eurósok egy görög bort – ha összejön az összeg, írja a kezdeményező.

Eredetileg egy kis görög sziget is szerepelt a jutalmak között annak, aki egyben befizeti az 1,6 milliárd eurót, de ezt már levette a kezdeményező. Azt írja, azért, mert az Indiegogo szólt, hogy a szigetet nem kínálhatja fel, mivel a görög kormány nem egyezett bele – írja a HVG.

Kapcsolódók

Kimaradt?